21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

De mullet, het meest trendy kapsel van 2023

De iconische mullet is al sinds de jaren ’80 een iconisch kapsel dat om de zoveel tijd opeens weer terugkeert, maar deze keer is het anders. 

Ondanks de mullet oorspronkelijk Frans is, heeft het zijn complete identiteit en geschiedenis in Australië gevonden. Het werd gezien als een wild en rebels kapsel, ook wel ‘Larkin’ genoemd door de Australiërs. De Mullet werd volledig geclaimd en er werd een complete Australische identiteit aan verbonden, een identiteit die elders in de wereld lang als ongepast gezien werd. Tot op de dag van vandaag wordt de mullet gezien als een fout kapsel, maar dat is actief aan het veranderen. 

De mullet wordt steeds meer internationaal, en daardoor natuurlijk ook een stuk meer mainstream. Zo werd de Mullet de afgelopen jaren ook erg populair onder de Spanjaarden in combinatie met soortgelijke kapsels, afstammelingen van de mullet als het ware.

De voornaamste reden voor de terugkeer van de Mullet is de lockdown die we de afgelopen jaren meegemaakt hebben. Mensen over de hele wereld zijn wegens de lockdown gestopt met het knippen van hun haar en hebben het uit laten groeien, waarna ze het vervolgens niet meer wilden laten knippen. Mensen zijn gehecht geraakt aan de lengte en nemen vervolgens een mullet-achtig kapsel zodat ze er wel verzorgd uitzien. 

Wat ook een belangrijke rol speelt in de groeiende populariteit van de mullet is dat het een erg genderneutraal kaspel is. Ondanks het oorspronkelijk een mannelijk kapsel is, kan het net zo goed gedragen worden door vrouwen of non-binaire mensen. 

De Mullet zal voorlopig nog wel een informele status behouden, maar dat neemt niks weg van de stijgende populariteit die we overal zien. Heb jij ooit een mullet gehad? Zo niet, zou je er ooit een nemen?

Denk er eens over na, misschien ontdek je wel een nieuwe look voor jezelf!

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.