21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

Thema’s waar jij je op zou moeten richten in 2023-2024

Wat zijn belangrijke pijlers waar jij je als saloneigenaar, kapper of zzp’er op zou moeten richten in 2023-2024?

Duurzaamheid
Net als in veel andere sectoren, groeit de vraag naar duurzame en milieuvriendelijke praktijken. Als kappers(zaak) zou je kunnen overwegen om milieuvriendelijke producten te gebruiken, duurzame verpakkingsmaterialen te implementeren en energie-efficiënte apparatuur te gebruiken.

Technologische innovaties
Jij, jouw zaak en de kappersbranche kunnen profiteren van technologische vooruitgang, zoals geavanceerde haarverzorgingsapparatuur, online boekingssystemen, virtuele haarkleur simulatoren en digitale marketingstrategieën. Kijk hierbij naar de mogelijkheden die bij jou passen.

Personalisatie
Klanten verwachten steeds meer gepersonaliseerde diensten. Richt je dan ook op het bieden van op maat gemaakte haarverzorgingsadviezen en stijloplossingen die passen bij de individuele behoeften en voorkeuren van jouw klanten.

Inclusiviteit en diversiteit
Er is een groeiende beweging naar het omarmen van diversiteit en inclusiviteit in de kappersbranche. Dit kan betrekking hebben op het aanbieden van diensten voor verschillende haartypes en texturen, het omarmen van diverse haarkleuren en het zorgen voor een inclusieve en gastvrije omgeving voor klanten van alle achtergronden en culturen.

Sociale media en influencer marketing
Sociale media blijft een belangrijke rol spelen in het promoten van jouw merk of zaak. Zo kun je diverse platforms gebruiken om je werk/zaak te tonen, klanten aan te trekken en trends te delen. Bovendien kunnen samenwerkingen met invloedrijke personen in de branche ook helpen om je naamsbekendheid te vergroten.

Educatie en training
Met de voortdurende veranderingen in de industrie is voortdurende educatie en training essentieel. Neem deel aan workshops, seminars en online cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en trends. Tijdens The Hair X-perience op 21 & 22 april kun je bijvoorbeeld diverse masterclasses, demo’s en lezingen bijwonen.

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.