Meet the exhibitor | guy sarlemijn design

Inspiratie opdoen voor een nieuw interieur? Nieuwe stoelen of wasunits nodig? Neem dan eens een kijkje in de showroom van Guy Sarlemijn Design in Strijen. ”Of je nu een ruim budget hebt of wat minder te besteden: ik weet dat we je kunnen helpen. Wij hebben voor iedereen een passend advies en een geweldige collectie in verschillende prijsklassen ”, vertelt Guy. 

Bijzondere locatie
Een grote hoeve uit 1620 met op het erf alpaca’s, pauwen, kippen en honden. Een unieke plek voor een showroom. Guy: “Dit is inderdaad heel wat anders dan het industrieterrein waar we eerst zaten. De Van Nelle Fabriek is hartstikke mooi, maar dit sfeertje hier is toch wel heel bijzonder. De locatie is ook goed, want het ligt centraal in de Benelux en via de A16 ben je er zo. Zeker als je op zondag langskomt, dan heb je ook geen last van files.” De showroom is elke maandag open en om de week op zondag. “Maar je kunt ook altijd op afspraak langskomen, zelfs in de avonduren. Ik woon direct naast de showroom, dus ik ben heel flexibel.”

Sfeer en warmte
De nieuwe showroom beslaat zo’n 1400 m2,verdeeld over twee verdiepingen. “Op de  bovenverdieping presenteren we onze collectie. Alles wat je nodig hebt om te kunnen werken, is op deze verdieping te vinden. De presentatie is heel strak. Alles is wit, zodat de focus ligt op waar het hier om draait. Namelijk om die stoel of die wasunit. En niet om een bijzondere wand, om de vloer of om de verlichting. Op de benedenverdieping is het een heel ander verhaal. Daar gaat het juist om het totale plaatje. In de mooie stijlkamers draait het om sfeer en warmte en kun je volop inspiratie opdoen. We laten bijvoorbeeld zien hoe je een wachthoek op een hele leuke manier aankleedt. Het gaat hier ook echt om de materialen die we gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren. Op de vorige locatie waren ook wel stijlkamers te zien, maar in Strijen is daar veel meer ruimte voor.”

Totaalplaatje
Als een klant een compleet nieuw interieur wil, dan gaat het bij Guy Sarlemijn Design in eerste instantie niet om de collectie. Het gaat vooral om de beleving en dat past dus helemaal bij de huidige tijdgeest. “Het gaat eerst om het totaalplaatje, om de totale sfeer. Wat voor stoel of wasbak daarin komt, dat is eigenlijk ondergeschikt. Je moet ons zien als vormgever of architect. Om te beginnen gaan we met onze klanten in gesprek over de routing, dat is altijd de basis. Pas als die duidelijk is, gaan we verder praten over kleuren, materialen en meubels. In een 3D-presentatie zie je natuurlijk ook meubilair, maar je ziet ook welke wandafwerking we voorstellen. Of wat voor verlichting er nodig is.” Een ander sterk punt van Guy Sarlemijn is het oog voor detail. “Ik kijk bijvoorbeeld ook naar signing. Of naar een goede plek om een monitor op te hangen. Het complete plaatje moet kloppen. Het mag niet zo zijn dat de zaak klaar is en dat iemand dan ineens bedenkt ‘o ja, we moeten het haar nog ergens naartoe vegen’. Alles moet goed worden weggewerkt. Ik vergelijk het wel eens met een boot. Daarin moet ook alles op een vernuftige manier worden weggewerkt en zo praktisch mogelijk worden ingedeeld. Dat geldt ook voor een kapsalon.”

Ook kleinere salons
In vakbladen en op social media zijn regelmatig hoogstaande projecten te zien; grote salons met een prachtig interieur. Guy: “Daarmee geef ik een visitekaartje af, maar het zorgt er misschien ook voor dat sommige kappers het zien en denken dat ze zoiets moois niet kunnen betalen. Tegen die kappers zou ik willen zeggen: kom vooral langs in Strijen.Iedereen heeft zijn eigen budget en ik laat heel graag zien wat daarmee mogelijk is. We hebben in onze
collectie hele dure stoelen, maar misschien ook wel de goedkoopste. En ik denk dat niet iedereen zich dat realiseert. En is je salon niet zo groot? Ook dan kunnen we een heel mooi design maken. Ik vind het juist een uitdaging om een wat kleinere salon slim in te delen.” Op de website kun je een mooie indruk krijgen van de uitgebreide collectie en bekijk dan vooral ook de ‘Plug ’n Play brochure’.“In samenwerking met leveranciers hebben we het hele jaar mooie aanbiedingen en die vind je in deze online brochure.”

De laatste jaren merkt Guy dat steeds meer salons kiezen voor extra services in de vorm van een mini spa. Ook daar kan hij heel goed op inspelen. “Manicure, wenkbrauwen verzorgen, wimperextensions: steeds meer consumenten maken er gebruik van en steeds vaker zie je dat je hiervoor terechtkunt in kapsalons. Dat is echt een trend, vooral in het midden en hoge segment.” Op interieurgebied zijn er eigenlijk geen duidelijk trends op dit moment. “Je ziet nog steeds de vintage look, maar je ziet ook spierwitte salons. Of salons waar veel wordt gewerkt met rood koper. Eigenlijk kun je
alle kanten op. In België kiezen kappers vaak voor een vrij conservatief interieur, strak en rustig. In Nederland ook wel maar vaak durven we hier net iets meer. Maar al te gek moet het ook niet worden. Over vijf jaar moet het nog steeds leuk zijn en je moet er wel een jaar of tien, twaalf mee vooruit kunnen. Wij adviseren er graag over!”

”Ik vind het juist een uitdaging om een wat kleinere salon slim in te delen”

Stand 244
Website: http://www.guysarlemijn.com/ 
FB: GuySarlemijnSalon&Spa Design
Insta: guysarlemijndesign 

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top