Look & Learn

Programma

Programma Look & Learn!

Dit is de plek waar jij als kapper aan kan schuiven om in te zoomen op verschillende technieken. Of het nu gaat om knippen, kleuren of stijlen, tijdens uitgebreide demonstraties nemen exposanten je mee langs de nieuwste trends. Zij laten je van A tot Z de technieken achter draagbare kapsels zien, zodat je de volgende dag er direct mee aan de slag kunt. Bekijk hieronder het programma!

Leer over nieuwe technieken

Voor elk niveau hebben we interessante demonstraties op het programma. Of je nu ondernemer bent of net gestart als kapper in een salon, er is voor elk wat wils!

Blijf up-to-date over de laatste trends

In de Look & Learn area nemen exposanten je mee naar de laatste trends en ontwikkelingen.

Leer nieuwe producten kennen

Verschillende exposanten nemen je mee in hun nieuwe productlijnen en demonsteren hoe je deze toe kunt passen bij jouw klanten.

10:30-11:30 | LANETTE Medical Beauty – Meso Hair 

Haar heeft een belangrijke psychologische en sociologische betekenis. Dun en weinig haar kan leiden tot onzekerheid en zelfs tot depressie.
Meso-Hair is een behandeling voor haar- en hoofdhuid verbetering door middel van mesotherapie. Deze dynamische lezing richt zich op de verschillende vormen van haar therapieën die ingezet kunnen worden om haaruitval te voorkomen en ongedaan te maken.

LANETTE Medical Beauty

11:30-12:30 | Hans Beers & Annemieke Tip – Moderne kniptechniek & visagie

Al sinds 2014 maakt Hans Beers toonaangevende trendcollecties die in alle belangrijke vakbladen ter wereld gepubliceerd worden. De basis voor zijn collecties is altijd de knip- en kleurtechniek van Sassoon. Onlangs verscheen zijn collectie “Minimalisme”, waarin een terugkeer naar de basis en de natuur wordt benadrukt. Tijdens de Look & Learn-demo zal Hans enkele van de modellen van deze collectie demonstreren.
Hij wordt terzijde gestaan door visagiste Annemieke Tip. In 2018 won zij de publieksprijs bij de Nederlandse Make-Up Awards. De laatste jaren verzorgt zij steeds de visagie en de styling van de trendcollecties van Hans Beers.

Hans Beers

12.30-13.30 | The Calligraphy Cut Company GmbH – Johan Seidel
The Calligraphy Cut

Namens Calligraphy Cut Company GmbH komt Julian Seidel, Creative Director, iets vertellen over The Calligraphy Cut.  Hoe werkt het? Waar moet je op letten en welke punten moet je absoluut onthouden bij het uitvoeren hiervan.

13.30-14.30 | Barber College – Modern Men Cutting

Hoe stuur je jouw mannelijke klanten met een modieuze coupe de deur uit? Tijdens deze look & learn show tijdens The Hair X-perience laten de trainers de laatste trends van herencoupes zien. De wereld van knippen staat niet stil en we zien een mengelmoes aan stijlen. Veel classic stijlen, maar vergeet niet de fashion trends en te pionieren. Als salon moet je hier van op de hoogte zijn en op inspelen. The next level van het herenknippen! Natuurlijk vertellen ze je ook wat meer over het stylen en afwerken met de juiste producten, én voorzien we je van de belangrijkste ins- en outs om je klanten op de juiste manier te adviseren.

Barber College is dé herenvak opleider in Nederland & België. Met 12 trainingslocaties zitten zij altijd wel in de buurt. Zij geven workshops en salontrainingen aan kappers die hun herenvak skills willen verbeteren. 

14.30-15.30 | Honma Tokyo eUROPE – Vegan Hair Therapy

Tijdens The Hair X-Perience gaat Fernanda Smits namens De Sírius een demonstratie geven over ”Vegan Haar Therapie”. Dit is een nieuwe trend! Fernanda Smits is een gepassioneerde kapster die sinds haar 13e levensjaar, haar creativiteit weet te uiten met het creëren van haarkapsels. In 2015 ontdekte zij haar passie voor lesgeven en sindsdien reist zij de wereld rond om kennis over te brengen.

Ook neemt zij deel aan de belangrijkste beurzen ter wereld, waar ze haar werk demonstreert door middel van cursussen en demonstraties. Zij heeft al meer dan duizend professionals opgeleid. Fernanda deelt haar kennis ook als columniste van TopHair Benelux, waar zij elke maand tips en belangrijke informatie aan de kapper geeft.

FERNANDA SMITS

15.30 – 16.30 | Curls Control – Filosofie van krullen 

In de lezing gaat Curls Control vertellen over de filosofie van krullen, waarom krullen een andere benadering vragen wat betreft verzorging, maar ook zeker wat betreft het knippen. Krullen knippen is echt een specialisatie en vraagt om professionaliteit en expertise van een hairstylist. Hier zal het thema ook de rode draad zijn.

Curls Control

Scroll naar top