21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

Hoe je Feestelijke Haardiensten in Jouw Voordeel Kunt Gebruiken

Het benutten van het feestseizoen is essentieel. Lees hier meer over hoe je feestelijke haardiensten in jouw voordeel kunt gebruiken.

Magische Marketing

Kort gezegd, als je mensen niet vertelt over jouw diensten, zullen ze ze niet boeken. Laten we beginnen met sociale media – een van de goedkoopste manieren om jouw diensten te promoten. “Het gebruik van visuele aanwijzingen op sociale media is enorm belangrijk voor ons,” zegt Kasey Perks, Elgon Educator voor Wales. “Klanten willen zien wat je kunt doen dat ze misschien nog niet hebben bedacht.” Ryan Andrews bij Andrews & Jeakins Colour Specialists for Neäl & Wølf gebruikt ook creatieve sociale mediacampagnes om diensten te promoten. “We laten feestklaar haar zien, delen blikken achter de schermen van de voorbereidingen van onze salon en organiseren interactieve wedstrijden of polls die ons publiek betrekken.”

En het is sociale media waar Michael Damiano, Wahl Artistic Team Member, het meest nuttig vindt, omdat het hem in staat stelt een groot en divers publiek onmiddellijk te bereiken en de blootstelling te maximaliseren. “Het biedt ook real-time betrokkenheid bij je publiek, waardoor je snel kunt reageren op vragen en een gemeenschap kunt opbouwen,” zegt hij. “Bovendien biedt het kosteneffectieve advertentiemogelijkheden, zodat je het meeste haalt uit jouw marketingbudget.”

Bovendien is het gebruik van e-mails ook effectief om klanten inspiratie te geven. “We hebben een grote e-maillijst en sturen wekelijks inspiratie per e-mail,” zegt Sean Hanna bij seanhanna Salons for L’Oréal Professionnel Paris. “We ondersteunen dit met inhoud op Instagram en TikTok.” Veelzijdige marketing zorgt ervoor dat je alle mogelijke aspecten bestrijkt, en dat is een benadering die Christopher Laird, Director of November Collective Livingstone en ghd Pro Team Artist, hanteert. “Van boeiende e-mailmarketingcampagnes tot boeiende visuele promoties in de salon, onze app en website-promoties, laten we geen steen onomgedraaid.”

Richard Ward, eigenaar van Richard Ward Hair & Metrospa, zegt dat mond-tot-mondreclame een van de meest effectieve marketingtechnieken is voor hem en zijn team. “Gewoon een gesprek voeren met klanten en het boekingsproces leiden is essentieel – we houden van het persoonlijke contact en als het goed wordt gepresenteerd, voelen onze klanten gewoon dat we voor hen zorgen.”

Voeg Wat Glans Toe

Het feestseizoen is ook een kans voor jou om wat plezier te hebben in de salon terwijl je jouw diensten promoot. Sophie Hill, Chief Marketing Officer bij Headmasters for L’Oréal Professionnel Paris, vertelt ons: “Elk jaar kiezen we een thema en maken we een fotoshoot die de basis vormt van onze marketing. We werken vervolgens samen met ons designteam om een kerstlook voor de salons te kiezen, die een trending kleur of thema is.”

Op dezelfde manier vertelt Lydia Wolfe, Goldwell-ambassadeur en medeoprichter van Jack & The Wolfe, ons hoe ze eind november een avond houden waar ze alle bestaande klanten uitnodigen en hen aanmoedigen om een plus een mee te nemen. “We bieden speciale limited edition aanbiedingen voor producten en boekingen, doen een loterij en demonstreren al onze diensten voor het feestseizoen, zoals behandelingen, glazuren en föhnbeurten.” Wat betreft de voordelen hiervan zegt Lydia: “Het is een kans om contact te maken met onze klanten en onze waardering te tonen voor hun loyaliteit, maar het is ook een ‘open avond’ voor nieuwe klanten. We scoren meestal goed op de verkoop van producten met onze speciale aanbiedingen en mensen neigen ertoe diensten te boeken die ze nog niet hebben geprobeerd, omdat ze ze eerst kunnen uitproberen.”

Verspreid Feestelijke Vreugde

Een andere manier om ervoor te zorgen dat jouw klanten gedurende het feestseizoen boeken, is door speciale aanbiedingen te doen om minder frequente bezoekers terug naar de salon te lokken, samen met het tonen van waardering voor jouw trouwe klanten. Christopher vertelt ons: “Onze boodschap wordt ‘bereid je met ons voor’. We bieden verschillende glam-pakketten aan om aan verschillende voorkeuren te voldoen, waaronder een uitgebreid pakket dat alles van haar en schoonheid tot make-up omvat. Klanten kunnen onze salon volledig verwend verlaten voordat ze uitgaan voor een avondje feesten.” Bovendien, wie houdt er niet van een kerstdrankje? Christopher voegt toe: “We hebben zelfs een speciaal kerstdrankjesmenu samengesteld. Onze kenmerkende cocktails zijn ontworpen om klanten zich extra speciaal te laten voelen en een feestelijke sfeer aan hun bezoek toe te voegen – het maakt allemaal deel uit van onze toewijding om memorabele momenten te creëren.”

Op dezelfde manier benadrukt Charlotte Evans van Salon Ginger, voor Eleven Australia: “We bieden geen kortingen aan, maar bundels. We stellen een paar diensten samen zoals ‘Bereid je met ons voor’, met daarin een glans- of behandeling en een föhn met een ‘in je handtas passend’

Ondertussen benadrukt Michelle Sultan, BaByliss PRO Ambassador, hoe het teruggeven aan klanten leidt tot beloningen. “In de late jaren 90 gaven we bijvoorbeeld een papieren dagboek met een pen en zelfs een kalender weg, en mensen zouden echt een afspraak maken om het cadeau te krijgen. Ze vonden het geweldig!” zegt ze. Bovendien zegt Claire Higgs van Bumble & bumble, bij Nylon Hair Artists in Reading: “In de afgelopen paar jaar hebben we tinselhaar toegevoegd aan onze diensten voor het feestseizoen en dit is een enorm succes gebleken.”

Het feestseizoen biedt ook de mogelijkheid om een sterke nadruk te leggen op retailaanbiedingen. “We delen veel informatie over producten die klaar zijn voor het feest en hoe ze het haar ten goede komen, zoals glans- en textuursprays,” legt Tim Scott-Wright, Schwarzkopf Professional Ambassador, uit. En het gaat ook om dat extra zetje om de business een boost te geven voor de volgende rustigere maanden. “We richten ons echt op het stimuleren van de business in januari, dus we plaatsen kortingsbonnen en cadeautjes in onze kerstboom om klanten aan te moedigen in het nieuwe jaar een afspraak te maken,” voegt Tim toe.

Barstend van Voordelen

Kortom, het draait allemaal om de voorbereiding op het feestseizoen. “Je kunt ervoor zorgen dat je voldoende tijd hebt om al jouw gebruikelijke diensten in te plannen, zonder je schema te belasten,” zegt Kimberley Michelle, Creative Director van Jack Winn Pro. “Wetende dat haar voor het feestseizoen meestal meer tijd vergt, wil je goed plannen om burn-out te voorkomen.” En voor Ryan Andrews zijn het vooral vroegboekkortingen waar ze het meest van profiteren. “Deze aanpak moedigt klanten aan om vooruit te plannen, hun voorkeursdata en -tijden veilig te stellen en te profiteren van kostenbesparingen. Door klanten die vroeg boeken te belonen, bevorderen we loyaliteit en versterken we relaties.”

Bovendien helpt het verspreiden van de feestelijke vreugde niet alleen bij het vasthouden van loyale klanten, maar ook bij het aantrekken van nieuwe klanten. “Door jouw expertise te laten zien en op maat gemaakte pakketten aan te bieden, kun je nieuwe klanten aantrekken en je algehele omzet verhogen,” benadrukt Vanessa Boland, Education Manager bij Joy Ltd, distributeur van Moroccanoil voor het VK.

Al met al, wie houdt er niet van om in de feeststemming te komen?

Bron: Weldon, C. (2023, 10 november). How to use party hair services to your advantage. Hairdressers Journal – Hair Industry News, Trends and Business Advice.

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.