21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

Het Creëren van de Perfecte Pony voor Elke Gezichtsvorm

Heb je ooit een klant gehad die een pony wilde waarvan je weet dat die niet bij hen past? Nou, we hebben gesproken met een aantal topkappers om erachter te komen hoe je de perfecte pony kunt creëren voor elke gezichtsvorm, zodat de volgende keer dat iemand om een niet-flatterende snit vraagt, je weet wat je in plaats daarvan moet voorstellen.

Cirkelvormig Gezicht

Typisch hebben cirkelvormige, ronde gezichtsvormen een vergelijkbare lengte en breedte, naast volle wangen. Besprekend welke pony het beste bij deze gezichtsvorm past, zegt Marina Hodgins van Fringe Benefits and Labella Beauty Gloucester: “Wapperende, gelaagde pony’s kunnen definitie toevoegen zonder rondheid te benadrukken, terwijl lange, hoekige pony’s ook kunnen helpen het gezicht te verlengen.” Wat te vermijden betreft, raadt ze aan om kort, recht afgesneden pony’s te vermijden, omdat deze de rondheid kunnen benadrukken.

Diamantvormig Gezicht

Een diamantvormig gezicht wordt gekenmerkt door een smal voorhoofd en brede jukbeenderen – vaak het breedste punt van het gezicht. Om dit te complementeren, raadt Fergal Doyle zachte, zijwaarts geveegde pony’s aan om zachtheid toe te voegen aan hoekige kenmerken, zoals bottleneck-pony’s. “Vermijd zware, recht-across pony’s, omdat ze de breedte van de jukbeenderen kunnen benadrukken, waardoor het gezicht korter lijkt,” voegt hij toe.

Ovale Gezichtsvorm

Een ovale gezichtsvorm wordt vaak beschouwd als een goed gebalanceerde vorm, ergens tussen een rond gezicht en een vierkant gezicht – maar de kin neigt altijd meer naar de ronde kant. “Ik zou kiezen voor een botte pony; deze moderne high-fashion look zou zowel passen bij een gedurfde als een getextureerde stijl, aangezien een ovale gezichtsvorm de neiging heeft naar meer ronde kenmerken te leunen, die op hun beurt visueel worden verscherpt door de sterke botte rand van de pony,” legt Stevan Dulay, Creative Director bij POMOhair, uit.

Ondertussen voegt Caroline Brand van Oracle Hairdressing toe: “Mijn favoriete stijl voor een ovale gezichtsvorm is een zachte, gelaagde pony – ik denk dat het leuk en modern is, met een vleugje verfijning.” Ze deelt echter ook mee: “Ik zou proberen kapsels met zware pony’s te vermijden, omdat ik denk dat ze de harmonieuze lijnen van een ovaal gezicht kunnen verstoren.”

Rechthoekige Gezichtsvorm

Rechthoekige gezichten hebben meestal een sterke kaak en voorhoofd, zoals een vierkant gezicht, maar langer. Als zodanig stelt Fergal een gelaagde, geveegde pony voor om de scherpe lijnen te verzachten, waarbij hij uitlegt: “Een enigszins gebogen of wapperende pony die rond het wenkbrauw niveau komt, kan breedte toevoegen aan de jukbeenderen en de illusie van een korter gezicht creëren.” Wat te vermijden is voor deze gezichtsvorm, zegt hij: “Vermijd botte of zware pony’s die de rechte lijnen van het voorhoofd en de kaak benadrukken, waardoor het gezicht verder wordt verlengd.”

Hartvormige Gezichtsvorm

“Hartvormige gezichten zijn meestal gezichten die breder zijn op het voorhoofd en smaller worden naar de kin toe,” legt Richard Ward, eigenaar van Richard Ward Hair & Metrospa, uit. “Net als bij de ovale gezichtsvorm werken zijwaarts geveegde pony’s goed omdat ze het voorhoofd verzachten en de aandacht wegnemen van het bredere deel van het hoofd/gezicht. De breedte aan de bovenkant van een hartvormig gezicht heeft balans nodig, zachte lagen die overgaan in de rest van het haar zullen dit brengen.”

Echter, wanneer een klant overweegt een pony te nemen, gaat het niet alleen om wat bij hun gezichtsvorm past – met Mason Josh, Advocate-stylist bij Josh Wood, erop wijzend dat het ook cruciaal is om de gezondheid van hun haar te overwegen en of ze het met succes thuis kunnen stylen. Hij zegt: “Door de juiste producten en professionele technieken in het stylingproces te integreren, bereik je niet alleen de gewenste pony-stijlen om je kenmerken te verbeteren, maar geef je ook prioriteit aan de gezondheid en levensduur van het haar van je klanten.”

Bron: Jackson, J. (2023, 23 november). Creating the perfect fringe for every face shape. Hairdressers Journal – Hair Industry News, Trends and Business Advice. 

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.