21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

All About The Buzzcut

Met een buzzcut komt veel verantwoordelijkheid – zowel voor de stylist als de klant. Er zijn verschillende dingen die klanten moeten overwegen voordat ze de sprong wagen, van de vorm van het hoofd tot het onderhoud. Daarom hebben we contact opgenomen met een paar experts om deze eenvoudige gids te maken voor de perfecte buzzcut-consultatie.

“Ik had het helemaal niet zien aankomen, maar voor iemand die een stijlicoon is, vind ik het geweldig dat ze de massa’s kunnen schokken en iets buiten hun norm doen. Ik hoop dat dit een trend in gang zet”, aldus Pete Cranfield, BaByliss Pro-ambassadeur.

“Als je je hoofd nog nooit hebt geschoren, is het zeker iets dat je op een bepaald moment in je leven moet doen – ik vind het altijd behoorlijk bevrijdend met mijn eigen haar. En voor mijn klanten is het altijd een goede manier om opnieuw te beginnen als ze niet zeker weten welke stijl ze hierna willen proberen. Omdat ze zoveel verschillende lengtes moeten doorgaan bij het laten groeien, soms om een stijl te vinden die ze misschien nooit hadden overwogen”, voegt Jody Taylor, BaByliss Pro-ambassadeur toe.

De Buzzcut-consultatie

Terug naar de consultatie. “Laten we transparant zijn, buzzcuts draaien allemaal om zelfvertrouwen. Je klant moet er zeker van zijn dat ze deze drastische look willen aannemen. Laten we ervoor zorgen dat onze klant dit om de juiste redenen doet en de nasleep begrijpt”, begint Sara Mann, eigenaar van Sara Mann salons.

Dus, hier zijn alle dingen die je zou moeten bespreken…

Vorm van het Hoofd

Klanten moeten voorbereid zijn op wat deze knipbeurt kan onthullen en het uitvoeren van een grondige consultatie voorafgaand aan het knippen is essentieel. Er zijn manieren om deze stijl aan te passen op basis van hun unieke hoofdvorm, en deze moeten van tevoren worden besproken.

Ryan Lewis, eigenaar van Club13, Hull, geeft een goed voorbeeld: “Als je een rond gezicht hebt, zou ik voorstellen om de fade een beetje hoger te maken dan de gemiddelde buzz, bijna een militaire stijl… we zouden dit gebruiken om een meer ovaalvormige uitstraling te creëren!”

Pete bevestigt dit: “Je kunt het gezicht/hoofd van iemand complementeren door de achterkant en zijkanten korter te maken dan de bovenkant en de juiste plek te kiezen om het haar te vervagen kan echt iemands gezichtsvorm veranderen.”

Groeipatronen, Haartextuur en Onderhoud

Factoren zoals groeipatronen en haartextuur kunnen van invloed zijn op de manier waarop de buzzcut van je klanten uitgroeit. Bijvoorbeeld, “Buzzcuts werken absoluut geweldig met een sterke haarlijn, maar kunnen ook goed werken bij klanten met dunner wordend haar die het proces willen verbergen”, vertelt Sara ons.

Het bespreken van deze zaken met je klant kan hen helpen zich voor te bereiden op het rigoureuze onderhoud dat een buzzcut vereist. “Zijn ze voorbereid op regelmatige afspraken om hun look te behouden? Het bespreken van de uitgroeifase helpt je klanten de overgang te begrijpen”, voegt Marina toe.

Niet Thuis Proberen

Sommige klanten denken misschien dat deze knipbeurt thuis kan worden gedaan; dat het er ‘makkelijk’ uitziet. Maar je moet benadrukken dat het door een professional moet worden gedaan – er is meer aan de buzzcut dan het oog ziet. “Het kiezen van een professionele stylist voor een buzzcut is essentieel omdat ze de expertise hebben om een nauwkeurige persoonlijke stijl te creëren door te mengen, te vervagen en een evenwichtige snit te bereiken, wat zorgt voor een gepolijst resultaat dat thuis moeilijk te bereiken kan zijn”, zegt Marina Hodgins, eigenaar van Fringe Benefits & Labella Beauty Gloucester.

“Een buzzcut is niet altijd zo eenvoudig als het hoofd scheren (wat sowieso niet zo gemakkelijk is als mensen denken), elk gezicht en hoofdvorm is uniek. En de buzzcut varieert hierop afhankelijk om elke klant de allerbeste look te geven die bij hen past!” voegt Ryan toe.

“We weten alles van haar, haarpatronen en hoofdvormen… en weten hoe we deze knipbeurt kunnen manipuleren zodat deze het beste bij je past. Een buzzcut is zelden één tondeusegraad overal – er is nog steeds een bepaald niveau van vaardigheid nodig om de perfecte vervaging, balans en gradatie te creëren. En als het goed wordt gedaan, is dit een knipbeurt die BIJ IEDEREEN past”, legt Sara uit.

“Het kan zijn dat je niet korter kunt gaan dan een #4, of je hebt misschien iets meer taps toelopend of zelfs vervagend aan de zijkanten nodig. Sommigen hebben misschien het geluk om eruit te zien als ’99 Beckham, maar naar een professional gaan zal voorkomen dat je eruitziet als Uncle Fester!” zei Ben Vowles, master kapper van Murdock London.

“Het laatste wat we willen, is dat onze klanten zelf de tondeuse oppakken en hun eigen kapsels verprutsen,” aldus Pete.

Het is niet allemaal slecht

Hoewel er belangrijke zaken zijn om rekening mee te houden, is het even belangrijk om je klant aan te moedigen om met zelfvertrouwen een buzzcut te rocken. Zoals Sara zegt: “Er is iets ongelooflijk bevrijdends aan het afknippen van je haar – sommige mensen verbergen zich achter een stijl en kunnen een compleet nieuwe persoonlijkheid aannemen zodra ze hun haar kwijtraken, en daar ben ik voorstander van! Ik heb het gevoel dat deze haarsnit perfect weergeeft wat Harry Styles belichaamt – het omarmen van je eigen authentieke zelf, wat dat ook moge zijn.”

Bron: Woodland, C. (2023, 17 november). All about the buzzcut (More specifically, Harry Styles’). Hairdressers Journal – Hair Industry News, Trends and Business Advice.

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.