21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

Stichting Haarwensen wie kent het niet?

Wist je dat wij samen met Stichting Haarwensen een samenwerking zijn aangegaan om een mooi bedrag op te halen zodat we weer veel kinderen, die door een medische achtergrond kaal zijn geworden, blij kunnen maken met een haarwerk van echt haar. Onder het tabje donatie in de ticketshop kun jij jouw donatie aangeven en maak je kans om een goed gevulde goodiebag te winnen ter waarde van €200,- met producten die exposanten beschikbaar stellen aan deze actie.

Haarwensen is een Stichting die sinds 15 jaar haarwerken schenkt aan kinderen die door een medische achtergrond geen haar meer hebben, denk hierbij een chemobehandeling of alopecia.
15 jaar geleden heeft de huidige voorzitter, Yvonne de Boer, Haarwensen opgericht.
Ze was haarspecialist in het AMC en zag het verschil tussen de haarwerken van echt haar die zij mocht aanmeten en de synthetische haarwerken. Maar het grootste verschil was de uitdrukking op de gezichtjes van deze kinderen. Een haarwerk van echt haar geeft een uiterlijk zoals het kindje eruitzag voordat ze aan de kuur begon. Een synthetisch haarwerk maakt dat je ziet dat het kind een hulpmiddel draagt. Dit was- en is de reden om elk kind een eigen gezicht te gunnen.

En de start van Haarwensen werd een feit.

Inmiddels worden er 200 haarwerken per jaar geschonken aan kinderen tot en met 18 jaar.
Het haar, ongekleurd en van 35 cm lengte ontvangen we grotendeels van leeftijdsgenootjes.
Prachtig dat ze jaren sparen om het haar aan ons te schenken voor een ander kind.
Nu is 50% binnen, de andere 50% is het financiële gedeelte. Haar + Geld = Haarwerk.
En weer komen we bij de kinderen uit. Het grootste deel van onze financiën ontvangen we ook van hen. Via onze actiepagina op de website komen spontane acties van kinderen binnen met dito opbrengsten. Haarwensen is echter ook op zoek naar structurele inkomsten, dit omdat we niet gesubsidieerd worden. Een haarwerk, gedeeltelijk, adopteren is een optie (het maken en onderhoud kost 1.500), maandelijks een bedrag storten, een (jubileum) gratificatie aan Haarwensen doneren of zoals vandaag naast je toegangsbewijs wat extra’s te doneren.

 

Met geld, haar en elkaar geven we de kinderen weer het vertrouwen.

Volg onze social media

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.