21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

Collageen, een wondermiddel?

Goed voor je huid, je rimpels, je haar, je nagels, je botten en het speelt zelfs een rol bij de aanmaak van kraakbeen. Gezondheid van binnenuit. Werkt het echt?

Iedereen wil zo mooi mogelijk ouder worden, maar ja al die rimpel crèmes en producten, heeft het überhaupt zin? Kan je niet beter gewoon gezond leven, geen alcohol, niet roken, niet te veel zon en vooral niet teveel stress hebben?

Je lichaam maakt zelf collageen aan, maar vanaf je 25ste neemt de aanmaak af, vanaf je 50ste wordt er zelfs vrijwel geen collageen meer aangemaakt. En laat nou precies het collageen de elasticiteit en stevigheid van de huid bevorderen. Genen hebben 25% invloed op het verouderingsproces, maar op die andere 75% hebben we dus zelf invloed. Onder andere dus door gezond te leven, maar daarnaast kan je je lichaam dus een handje helpen door collageen te gebruiken. Maar hoe gebruik je dit dan?

Je ziet het overal voorbij komen, in crèmes, in supplementen, maar het is ook terug te vinden in je voeding. Alleen de producten waar veel collageen in zit, zien wij liever niet op ons menu terug. Denk aan varkenshuid, varkenspoten, kippenklauwen en visgraten.

Voeding is dus eigenlijk geen optie… Crème, poeder of tablet? Poeder! Collageen werkt het best van binnenuit, tabletten zijn vaak te groot voor de juiste hoeveelheid, dus poeder is simpelweg het beste en makkelijkste. Hoe zuiverder het collageen is, hoe beter, dus zo min mogelijk toevoegingen. Een toevoeging die nuttig is. Is vitamine C, deze versnelt de werking van collageen.

Er wordt overal duidelijk vermeld dat collageen geen rimpels verwijdert, maar rimpels zeker kan verminderen. Waarbij de combinatie met een gezonde levensstijl belangrijk is. Wij gaan een doosje (poeder) kopen!

Volg onze social media

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.