Rozemarijn olie als haarproduct!

Rozemarijn olie is opeens al over het internet te vinden, als het nieuwe haarproduct. 

Rozemarijnolie voor het haar heeft indrukwekkende haargroei stimulerende capaciteiten. De anti-inflammatoire werkstoffen werken tegen roos, schilfers en een gevoelige hoofdhuid. Daarnaast wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor de haarwortel beter gevoed kan worden en het haar sterker en steviger wordt. Daarnaast is rozemarijnolie voor het haar een perfecte olie om te gebruiken als haarmasker of haartreatment. Druppels wat olie door het haar, masseer goed in en laat minstens een half uur intrekken.

Rozemarijn wordt ook gebruikt voor het bevorderen van de haargroei. De wetenschap en persoonlijke ervaring leert dat rozemarijnolie haaruitval tegengaat en de haargroei bevordert. Kaalheid kan ontstaan wanneer het testosteron in de haren wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT). Dit leidt tot minder celdeling, het inkrimpen van de haarwortel en uiteindelijk tot een blokkade van de haargroei. Doordat mannen meer testosteron produceren, hebben zij hier sneller last van.

Rozemarijn kan helpen om haaruitval tegen te gaan. In 2013 ontdekten wetenschappers dat de olie van het kruid het haarverlies bij muizen tegengaat en nieuwe groei kan stimuleren. Ook zou het helpen bij uitval als gevolg van een bacterie. Daarnaast helpt rozemarijn tegen vroegtijdig grijs worden en bij roos.

Hoe kun je rozemarijn tegen haaruitval gebruiken?

1. Masseer het direct op je hoofdhuid.
Neem 5 druppels rozemarijnolie en masseer het op je hoofdhuid. Mix het, als je dit wenst, eventueel met een andere olie zoals kokosolie. Laat de olie minstens 1 uur intrekken voordat je deze uitspoelt.

2. Mix rozemarijnolie met je shampoo
Voeg 3 druppels toe aan je natuurlijke shampoo of conditioner. Het beste is om een shampoo of conditioner zonder parabenen of sulfaten te gebruiken. Gebruik het verder zoals je dat gewend bent.

Volg onze social media

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top