21 & 22 april 2024 | Evenementenhal Gorinchem 

De Impact van Stress op het Haar, de Huid en de Stemming van Klanten

Het feestseizoen kan een stressvolle tijd zijn voor velen, met drukke banen, familieverplichtingen en de poging om een actief sociaal leven te behouden. Het is belangrijk om de manieren te herkennen waarop stress ons leven kan beïnvloeden, inclusief ons haar, onze huid en onze stemming, en deze informatie te delen met je klanten.

Bijvoorbeeld, het begrijpen van de oorzaak van haarverlies bij je klant kan een langdurig proces zijn, maar een van de eerste onderwerpen die je met hen kunt bespreken, is hun levensstijl.

Ben Vowles, master barber bij Murdock London, zegt: “Wanneer stress overweldigend wordt en gedurende een lange periode aanhoudt, neemt het risico op mentale gezondheidsproblemen en medische problemen toe. Langdurige stress verhoogt het risico op mentale gezondheidsproblemen zoals angst en depressie, slaapproblemen, pijn en lichamelijke klachten zoals spierspanning. Stress is niet altijd duidelijk, maar het kan schadelijk zijn voor je haar, huid en stemming.”

Hier zijn drie manieren waarop stress je klanten kan beïnvloeden…

Hoe stress het haar kan beïnvloeden

Een bijwerking van overmatige stress is pleksgewijze kaalheid die overal op het lichaam kan verschijnen. Als je klant deze plekken op hun hoofd of lichaam begint op te merken, is het belangrijk dat ze aandacht besteden aan hun dagelijkse reacties op stress om te voorkomen dat de aandoening zich verder ontwikkelt.

Hoe stress de huid kan beïnvloeden

Studies hebben aangetoond dat overmatige stress de hormoonbalans kan veranderen, wat leidt tot een toename van de cortisolproductie van de huid, wat op zijn beurt verstopte poriën en puistjes veroorzaakt. Stress kan ook de huid van je klant uitdrogen, afhankelijk van de reactie van hun lichaam op de extra cortisolproductie. Omdat cortisol de elasticiteit en vochtretentie van de huid kan verminderen, is het belangrijk om een hoogwaardige gezichtsmoisturizer aan te bevelen om het gehydrateerd te houden, zoals de Daily Face Moisturiser van Murdock London, ontworpen om wat broodnodige hydratatie terug te geven aan hun huid.

Hoe stress de stemming kan beïnvloeden

Je klant voelt zich misschien normaal, maar als ze gestrest zijn, zijn ze waarschijnlijk vermoeider dan normaal, prikkelbaar, niet zo productief als ze normaal zijn en hebben ze minder interesse in activiteiten die ze normaal leuk vinden. December kan een drukke tijd zijn en mensen zetten vaak hun behoeften onderaan die lange kerst-to-do-lijst. Het kost slechts tien minuten om stress te verminderen, dus klanten zouden regelmatig bij zichzelf moeten inchecken, hun ogen sluiten, naar buiten stappen, diep ademhalen en glimlachen. Het is verbazingwekkend wat voor een verschil dit kan maken.

Bron: Woodland, C. (2023, November 22). The impact of stress on clients’ hair, skin and mood. Hairdressers Journal – Hair Industry News, Trends and Business Advice.

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top

Belangrijke update

Met pijn in ons hart hebben wij de keuze moeten maken om The Hair X-perience, die gepland stond op 21 en 22 april 2024, te annuleren. We waarderen iedereen die zich heeft ingezet om van The Hair X-perience een succes te maken, helaas hebben we het tij niet kunnen keren.