KRULLEND HAAR HOE TE DOEN

Bekroonde herenkapper, Jim Shaw, deelt hoe je krullend haar bij mannen kunt verzorgen. Deze herenlook met krullend haar benadert bijna die van een matje en heeft zeer korte zijkanten met langer, getextureerd krullend haar bovenop.

Hoewel vervagingen en korte achterkant- en zijkapsels een grote trend zijn voor mannen met steil haar, zien ze er ook geweldig uit bij mannen met golvend, krullend en kinky haartexturen, waardoor mannelijke klanten hun natuurlijke haartextuur kunnen omarmen en hun golven/krullen/kronkels vol trots kunnen tonen. Om deze look te bereiken: begin met het gebruik van een tondeuse en zet het haar aan de zijkanten en achterkant heel kort.

Ik zou vervolgens met schaar over kam het haar aan de zijkanten nog korter maken, evenals om een schonere afwerking te bereiken. Zorg ervoor dat alles met elkaar verbonden is en knip dan je haar bovenop met je schaar en kam, zorg ervoor dat het gelijkmatig is. Zorg ervoor dat dit langer van lengte is. Let op – natte krullen lijken langer dan ze zullen lijken wanneer ze droog zijn, dus wees altijd voorzichtig bij het knippen van krullend haar en knip het haar geleidelijk om te voorkomen dat het te kort wordt en te veel lengte verliest.

Product is essentieel als het gaat om deze look – je wilt dat je krullen opvallen en er op hun best uitzien zonder pluis en vliegjes. Begin met het aanbrengen van een voorbereidend product dat je look flexibiliteit geeft, terwijl het ook glans en een vollere uitstraling geeft. Een geweldig product hiervoor is de American Crew Forming Cream.

Droog vervolgens het haar met een föhn en diffuser, werkend in secties om je krullen te drogen en te positioneren waar je ze wilt hebben. Zorg ervoor dat je de krullen boven het hoofd naar boven trekt voor meer volume en droog elk gedeelte van het haar af door de koude instelling op de föhn te gebruiken om pluis te voorkomen.

Deze look heeft ook krullen die dicht bij de ogen en over het voorhoofd hangen. Om dit te bereiken, zorg ervoor dat je krullen in dit gebied vallen voordat je ze diffuseert en richt de diffuser lichtjes omhoog naar het haar.

Maak af met een product zoals de American Crew Defining Paste om je krullen verder te definiëren en extra textuur toe te voegen, evenals extra houvast en glans.

Vond je dit artikel leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

<< Gerelateerde berichten >>

Laat een reactie achter

Scroll naar top