HX College

Programma

Maak kennis met HX College!

Dit is de plek waar jij als young professional kennis kan maken met alle kneepjes uit het vak, alles leert over de nieuwste marketingtechnieken die je in kunt zetten en meegenomen wordt in de laatste trends die jij moet weten.

Blijf up-to-date over de laatste kneepjes uit het vak

In HX College leer je alles over een eigen bedrijf starten en alles wat je moet weten om een eigen te hebben.

Speciaal voor jou als young professional

Hier wordt je meegenomen in de laatste trends die jij moet weten om een vliegende start te hebben van jouw carrière!

Leer over de nieuwste marketingtechnieken

In deze area leer over de nieuwste marketingtechnieken die jij in kunt zetten voor jouw bedrijf of onderneming.

11.00 – 11.30 | Solo Industries – Boost your Salon

Solo Industries komt een “Boost Your Salon” presentatie geven in HX College tijdens The Hair X-perience. 

”Productverkoop in professionele kapsalons in Nederland is altijd al een moeilijk en ondergeschoven punt gebleken. Gek genoeg zien we in andere landen en andere branches zoals bijvoorbeeld de schoonheidsverzorging dat het veel gebruikelijker is om na een behandeling producten te verkopen. De afgelopen Corona jaren hebben nog geen positieve invloed gehad op de productverkoop in salons. Kappers zijn onzeker geworden en dit kan soms ten koste gaan van klantfocus. Met het verkopen van een product dring je de klant niets op, maar verrijk je juist jouw eigen creativiteit en ambacht en dit zorgt voor jou als kapper voor verbetering van inkomsten. Het volbrengen van een ambacht is in ons vak namelijk altijd gekoppeld aan een product. Hein deelt tips hoe je dit kunt samenbrengen om verkoop te stimuleren.” – Solo Industries

Solo Industries

11.45 – 12.15 | Da Vinci Salon Software – De geheimen van online boeken

Da Vinci Salon Software  komt jou alles vertellen over de geheimen van het online boeken binnen de kappersbranche.

Wist je dat er bij salons die online boeken toestaan, 70% van alle afspraken online geboekt wordt? Daar gaat de telefoon op de dinsdagochtend bijna niet meer en die salons hebben echt aandacht en tijd voor de klant in de stoel.

Wil jij nou ook meer weten hoe het online boeken kan werken voor in jouw salon? En hoe jij van het online boeken in je salon een succes kunt maken? Tijdens deze presentatie laat Lidwien of Marre van Da Vinci zien wat het online boeken betekent. Dat jij nog altijd de baas bent over jouw eigen agenda. En laten ze je trucs zien om je klant meer online te laten boeken.

Lidwien

15:30 – 16:00 | Hans Beers – Introductie in Salon Marketing

Sinds de corona-crisis is het kappersbezoek met 37% teruggelopen. Dus grote kans dat je tegen grote gaten in jouw agenda zit aan te kijken. Of jouw agenda zit wel bomvol, maar aan het eind van de maand weet je niet hoe je jouw rekeningen moet betalen. Je wilt meer klanten of een hogere besteding per klant. Marketing kan je hierbij helpen. Maar wat is marketing precies, wat valt er allemaal onder en waar moet je beginnen?

Variërend van marktsegmentatie, merkenstrategie tot communicatie en social media worden besproken. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en ideeën uit te wisselen. Doe inspiratie op voor jouw bloeiende business! Hans Beers besloot pas op zijn 48e om kapper te worden. Daarvoor leidde hij een eigen impresariaat. Het vullen van theater- en concertzalen is bij uitstek iets dat met een sterke marketing gepaard gaat. Sinds Hans kapper is maakt hij trendcollecties die over de hele wereld in de vakbladen staan. Heeft dat ook met marketing te maken? En hoe verhoudt zich dat tot jouw klantbezoek en klantbesteding? Hoor het in deze sessie.

Hans Beers

Scroll naar top